2 juni 2002: Verslag Opendeur-dierendag

Basisschool Hertog Karel, Hoogveldweg 5 te Wilsele van 13u30 tot 17u30.

In samenwerking met het diereninformatiecentrum 't Zootje, organiseerde deze school een opendeurdag met als thema "Allemaal beestjes".

Juf. Pascale, leerkracht van de 4de klas, vroeg ons om met Gorbatsjov, Xena & Breznjew een bezoek te brengen aan deze opendeur-dierendag, om mensen wegwijs te maken in de miniVarkens.com-wereld.

Een vraag waar wij uiteraard graag "ja" op antwoordden ;-), daar ons doel vooral is om mensen te informeren over deze dieren!

Juf. Pascale     

© 2002 miniVarkens.com

Al onmiddellijk bij aankomst van ons team (nog voor we onze standplaats hadden opgezet), kwamen nieuwsgierigen naar ons toe. Snel waren we omringd en werden we bestookt met vragen. Het 'vieze vuile varken'-vooroordeel smolt als sneeuw voor de zon.

Wat een vreemde eenden zijn dat?

Xena, de eerste maal mee: leuk! 

© 2002 miniVarkens.com

De kinderen vonden het gewoon prachtig dat ze konden wandelen met een van de varkentjes, of met 'de grootste hond die ze ooit gezien hadden'!

Tim, DE grote vriend van Breznjew 

2 dikke vriendinnen van Gorbatsjov

© 2002 miniVarkens.com

We hadden beslist om in laatste instantie nog het initatief te nemen om de mensen de kans te geven een tekening van Marijke -welke ze op aanvraag ter plaatse tekende- gratis (die dag) mee te krijgen.

Marijke aan het werk...

Sneller Marijke, er zijn nog wachtenden...

© 2002 miniVarkens.com

Het succes was overrompelend: ze kon gewoon niet volgen, en op het einde van de dag was haar hand nodig aan vervanging toe!
We hebben velen moeten doorverwijzen naar onze site...
Je kan Marijke hier contacteren: marijke@marijke-schueremans.com.

Jammer genoeg was er ook een incident: een kort schermutseling tussen Breznjew (de duitse dog) en Xena (het volwassen minivarken).
Deze 2 kennen elkaar niet echt, en na een blitz-aanval van Xena hapte Breznjew terug. Gevolg: een beet in Xena haar oor. Maar ondertussen is Xena terug de oude, en heelt de wonde goed.

Hehe, de job zit er bijna op...

Nog even nabeschouwen

© 2002 miniVarkens.com

Zo leren ook wij nog elke dag bij: de natuur is de natuur, en net zomin als je kinderen alleen mag laten met dieren, mag je dat ook niet met dieren die elkaar niet kennen.

Al bij al een heel tof initiatief van deze juf en school waar wij met plezier aan meewerkten!

Het volledige fotoarchief kan je hier vinden:

Last update: 01/11/2006