Nieuws > Red het Dwergzwijn!

Persbericht van Stichting 't Gorke:

Stichting ’t Gorke luidt de noodklok voor één van de meest aantrekkelijke en bijzondere leden van de familie der zwijnen en varkens! 

Het gaat om het Dwergzwijn (Sus salvanius of Pygmy hog), het kleinste, wilde varkentje op aarde dat in ernstig gevaar is door vernietiging van zijn natuurlijke leefomgeving in India, niet in de laatste plaats veroorzaakt door menselijk ingrijpen.

De huidige populatie bestaat slechts uit 120 dieren! 

Als u meer wilt weten en ook een daad wilt stellen, dan verwijzen wij u naar de website van Stichting ’t Gorke www.gorke.nl waar u in een uitgebreid verslag kunt lezen over de eigenschappen en leefomgeving van dit wilde zwijntje en hoe u wezenlijk kunt bijdragen aan het veiligstellen van deze interessante soort!

Wij hopen van harte u op onze site te kunnen verwelkomen. 

Charles Stephan, natuur- & varkensillustrator 

Hoe kunt u helpen? 

U kunt een bijdrage leveren tot het instandhouden van dit bijzondere zwijntje door een ¨Red het Dwergzwijn- kaartenset¨ EUR 6,--, bestaande uit drie fullcolour- ansichtkaarten, geïllustreerd door Charles Stephan (varkensillustrator), te bestellen. De opbrengst hiervan komt ten bate van het Pygmy Hog Conservation Programme. Voor intekening kaartenset en overige informatie, E-mail: info@gorke.nl 

Zie ook www.gorke.nl en www.varkensasiel.nl

Nadere informatie:

Charles@gorke.nl

Tel./fax: +31 (0) 181646282    

              

 

Last update: 18/10/2003