Nieuws > Varkenspest in Duitsland.

Opnieuw varkenspest in Duitsland

 

Dinsdag 25 februari 2003 - In Duitsland is vorige week opnieuw varkenspest uitgebroken. Het gaat een klein bedrijf met vijf mestvarkens in de gemeente Carlsberg in de deelstaat Rijnland-Palts. Het getroffen bedrijf ligt in een gebied waarvan bekend is dat er varkenspest voorkomt bij wilde zwijnen. De Duitse autoriteiten hebben in overleg met de EU alle benodigde maatregelen getroffen.

In het gebied zijn al langer beperkende maatregelen van kracht. Zo is export van varkens, sperma, embryo’s of eicellen uit dit gebied niet toegestaan. Nederland eist bovendien extra reinigings- en ontsmettingmaatregelen voor veewagens die terugkeren uit Duitsland. Volgens de autoriteiten zijn er dit jaar geen dieren vanaf het besmette bedrijf afgevoerd.

LTO-varkenshouderijvoorzitter Chris van Gisbergen maakt zich geen directe zorgen over uitbreiding van de ziekte naar Nederland. Hij benadrukt dat echter wel uiterste zorgvuldigheid in acht moet worden genomen. Hij roept varkenshouders en transporteurs op zich strikt aan de regels te houden en zoveel mogelijk het gebied in Rijnland-Palts te vermijden.

[Bron: http://www.agris.be]

 

 

 

Last update: 01/11/2006