3 augustus 2003: Kunekune in het miniVarkens.com-team

  • 1 augustus 2003: mede-webmaster Luc twijfelt (zeer) hard om een Kunekune varkentje te gaan halen in Nederland...

  • 2 augustus 2003, voormiddag: Luc besluit op de motorfiets te springen (nota bene met oude ontstekingskaarsen ("bougies" in het Vlaams) en rijdt 200 km diep Nederland in, meer bepaald naar Zoetermeer, tussen Den Haag en Rotterdam.

  • 2 augustus 2003, middag: Luc wordt verliefd op een 4 maand oud Kunekune zeugje, maar kan ze natuurlijk moeilijk meenemen op de motorfiets... Hij neemt een optie op haar...

Luc zijn uitverkorene...

... met mama

© 2003 miniVarkens.com

  • 3 augustus 2003: Luc rijdt, nu met auto en dochters Debby en Shauni, opnieuw naar Nederland: de beslissing is genomen: het Kunekune zeugje zal de familie vervoegen!

Enkele maanden geleden is het beertje Porky (zie dagboeken) gestorven, en sinds toen treurt Xena (zie eveneens dagboeken), en is Luc en de familie aan het twijfelen om opnieuw een varkentje aan te schaffen oa. als gezelschap voor Xena.
Dit is nu uiteindelijk dit Kunekune zeugje geworden, die de kinderen in eerste instantie "Spikkel" noemen.

  • 3 augustus, 2003, namiddag: Luc komt, samen met de familie, trots als een pauw, zijn nieuwe varkentje tonen aan mij, de andere webmaster: Frank (en natuurlijk aan mijn varken Gorbatsjov en hond Breznjew).

Nederlandse koeien, in de buurt van Betsie.

De eerste foto in Belgie...

De eerste close-up...

© 2003 miniVarkens.com

Natuurlijk had Luc zijn mijn fototoestel bij de hand, en binnen de kortste keren had hij een 30 tal foto's genomen van 'onze' nieuwe aanwinst.

Wat ons vooral opviel was het heel erg rustige karakter van dit Kunekune-zeugje; ondertussen definitief herdoopt tot "Betsie".

De eerste confrontatie met een hond... en wat voor een!

Die heeft het zitten voor mij!

Iedereen op de uitkijk!

© 2003 miniVarkens.com

Dit varkentje kon je niet van je stuk brengen: niet door een grote Duitse Dog (Breznjew), maar ook niet door plots 10 mensen rond haar...

Enkel toen onze mascotte Gorbatsjov plots in de aanval ging (zulk een vreemd dier op ZIJN terrein!), toen ging Betsie er als een pijl uit een boog vandoor.

Mmm, een rustig plaatsje

Ja hoor, dit ben ik!

© 2003 miniVarkens.com

Maar al bij al viel de eerste ontmoeting van Betsie met ons en onze dieren heel erg goed mee, Kunekune varkens zijn blijkbaar inderdaad dikke vrienden van de mens (en andere dieren).

Luc heeft ondertussen beloofd een nieuw dagboek te beginnen, dus: wordt vervolgd!!

Last update: 01/11/2006