miniVarkens.com ontmoet burgemeester van Leuven

Korte tijd geleden besloot ons team om nog eens gezamenlijk een wandelingetje te maken met Gorbatsjov (onze mascotte) in Leuven, de hoofdstad van Vlaanderen (Belgie).

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit al een tijdje (een jaar, ahum) geleden was dat hij nog op een drukke plaats gewandeld had, meestal verliepen de wandelingen de laatste tijd in rustige straten (Gorbatsjov woont in een rustige buurt).

Het was dus wel even spannend voor ons: doet hij het (nog) of doet hij het niet?

Maar geen zorg: we stapten uit de lift uit de ondergrondse parking en... weg waren we. Weliswaar op de voor Gorbatsjov gekende gezapige snelheid (een BMW is hij zeker niet), maar hij leek er wel plezier aan te hebben: zijn staartje kwispelde voortdurend.

Overal waar we kwamen keken de mensen hun ogen uit hun kassen: Een varken? Aan de lijn? "Dat kan toch niet?". Hier en daar werden we tegengehouden om vragen te beantwoorden, wat we -uiteraard- met plezier deden.

Maar... groot was onze verrassing toen we daar plots in de verte Dhr. Louis Tobback, burgemeester van de stad Leuven, zagen aanwandelen, samen met een heel gevolg. Hoe zou die reageren? Moesten we terugdraaien en ons uit de voeten te maken? Doorgaan?...
We besloten om rustig door te wandelen.

© 2003 miniVarkens.com

Maar het onwezenlijke gebeurde: Dhr. Tobback kreeg onze Gorbatsjov in het oog en kwam naar ons toe... Even slikken...

Hij keek naar Gorbatsjov, keek nog eens goed en vroeg tenslotte (lichtelijk verbaasd): "Is dat een VARKEN??". Wij knikten bevestigend... Zijn entourage kon een glimlach niet onderdrukken, DAT hadden ze in hun stad nog nooit gezien!

Onze Frank, webmaster van deze site, flapte eruit: "Ja hoor, dat mag toch van U he?". Onze burgervader antwoordde gemoedelijk: "Natuurlijk, voor mij is dat geen enkel probleem, zolang  dat het varken dat wel plezant vindt!?" We wezen hem erop dat het staartje van Gorbatsjov vrolijk kwispelde en hij het dus best leuk vond.

"Onze Louis" had duidelijk interesse: hij vroeg vrijwel meteen welke soort van varken dat was en hoe groot dat dat kon worden. Toen we hem vertelden dat dit een volwassen "Indonesisch minivarken" was, flapte hij eruit: "Als dit een MINIvarken is, hoe ziet een 'gewoon' Indonesisch varken er dan uit? Hoe groot wordt dat dan?"
En zijn interesse ging verder: hij vroeg ook of het een "vriendelijk varken" was? Iets wat we zeker konden beamen: Gorbatsjov heeft nog nooit iemand gebeten, hij is een beetje het type "lamme goedzak".

De burgervader wenste ons succes met onze wandeling en maakte aanstalten om verder te gaan.

© 2003 miniVarkens.com

Eigenlijk hoopten we stiekem op een foto van Gorbatsjov met de burgemeester, maar we durfden het niet goed te vragen. Maar zie: plots vond onze Luc (eveneens webmaster van deze site) de moed en stapte toe op de burgervader: als hij niet even op de foto wou?

En wat bleek: dat was geen enkel probleem!

Trots poseerden Frank, Luc en Gorbatsjov voor de "statiefoto", foto's die door ons aller Marijke werd genomen (wat tevens de reden is dat zij niet op de foto's staat).

Nogmaals ons succes wensend met onze wandeling vervolgde de burgemeester zijn weg.

Een beetje onder de indruk (Ammaai, wij hadden van de burgemeester zelf toestemming gekregen om met Gorbatsjov in zijn gemeente rond te wandelen! EN we hadden enkele unieke kiekjes van deze ontmoeting!) vervolgden ook wij verder onze weg.

Of om het kort samen te vatten: "Hoe een simpele wandeling tot verrassende gevolgen kan leiden..."
Stel je voor dat we we een wandeling zouden maken in Brussel, en dat we Koning Albert II zouden tegenkomen... Hoe zou die wel niet reageren?? ;-)

Eventuele vragen of opmerkingen zijn steeds welkom!

Last update: 01/11/2006