Nieuws > Geliefd minivarken gestolen?

Op maandag 13/10 ontdekte de oppas van 't Gorke dat Bessie, één van de minivarkens van het informatiecentrum voor hobbyvarkens verdwenen was. Tijdens de afwezigheid van de oprichters van 't Gorke is het varkentje verdwenen en naar alle waarschijnlijkheid gestolen.

Bessie

Bessie met baasje

© 2003 Charles Stephan

Bessie is één van de kleinste minivarkens van Nederland en daarom mogelijk bij dieven/helers in trek. De personen die zo'n dier illegaal af willen nemen zijn waarschijnlijk redelijk zeldzaam. Charles Stephan van 't Gorke verzoekt iedereen die informatie heeft over de mogelijke verblijfplaats van Bessie dan ook om contact op te nemen. Tel. 06-23377854 of E-mail: info@gorke.nl .

BELONING

Bessie was een trouwe huisgenoot van de familie die erg gemist wordt, ook door haar maatje Billie. Men is dan ook bereid om een beloning te geven aan een ieder die zinvolle informatie kan leveren over de verblijfplaats van Bessie en haar ontvoerders. Mogelijk wordt ze ergens in de buurt vastgehouden in de Hoekse waard maar het is mogelijk dat ze ergens anders in Nederland verblijft.

Bessie is in 1999 geboren en kwam bij 't Gorke toen zij ca. 6 weken oud was. Een zeugje van het Indonesische minivarkensras. Bessie was als big, en nu nog steeds, heel makkelijk. Als ambassadeur van 't Gorke was ze te zien om de TV o.a. bij Alle dieren tellen mee.

Weglopen van varkens is zeldzaam omdat ze doorgaans erg honkvast zijn en graag dicht bij hun maatjes en slaap- en voerplaatsen blijven. Daarom is diefstal de meest voor de hand liggende reden. 't Gorke was recent verhuisd naar de Spuistraat in Nieuw-Beijerland maar de dieren waren voldoende gewend aan hun nieuwe onderkomen.

Website: www.gorke.nl

Anonieme tips kunt u ook kwijt op het Forum overige dieren van DierenNieuws.

Last update: 01/11/2006