Nieuws > Biggenactie in Den Haag

Onlangs is het varken Maxima - afkomstig van een Haagse stadsboerderij - bewust zwanger gemaakt en heeft ze  inmiddels 8 biggetjes gekregen.
Nu al staat vast dat in de stal geen ruimte is voor al haar kleintjes, hooguit 1 big mag ze houden. ..
In principe zullen de mannelijke dieren (de z.g. ¨beertjes¨) worden "afgevoerd".

 

© 2004 miniVarkens.com

Vrijwel zeker belanden zij in de afmesterij en gaan tenslotte (of rechtstreeks) naar de slager.

Dat is helaas niet bijzonder; in de afgelopen vijf jaren verdwenen meer dan honderd varkens (van de stadsboerderij!) van het toneel!

© 2004 miniVarkens.com

 

Om de aandacht op het lot van deze dieren te vestigen en hun nog korte leventje te sparen, zoeken wij (http://www.zorgvoordieren.nl/) met spoed enige KINDEREN (bij voorkeur jongens, maar meisjes zijn ook goed) in de leeftijd van 0 tot 13 jaar die op zaterdag 24 januari a.s. - uitgedost met een varkensneusje - tijdens een ludieke actie een brief willen overhandigen aan een binnen de gemeente Den Haag hoog aangeschreven persoon (wie dat is, blijft nog even geheim).

In de brief wordt gevraagd het leven van de biggen te sparen en hen niet op te dienen als speenvarken.
De "biggen" worden begeleid door een als varken verklede volwassene, die het varken Maxima moet voorstellen. Uiteraard mogen de ouders van de kinderen ook aanwezig zijn. Eigenlijk is iedereen welkom, dus ook als jullie geen kinderen kennen, maar wel met deze actie mee willen doen ... je bent van harte welkom!

Verder wordt de landelijke pers (ook televisie en radio) uitgenodigd om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn!


© 2004 miniVarkens.com

© 2004 miniVarkens.com

Ook zijn wij (http://www.zorgvoordieren.nl/) voor deze ene dag op zoek naar een grote, liefst ouderwetse KINDERWAGEN. Mooist zou zijn als iemand een 5-persoons kinderwagen weet te vinden !!!

Kennen jullie kinderen die het fijn vinden om iets voor de biggetjes te betekenen, laat dat dan super-snel weten, want we (http://www.zorgvoordieren.nl/) staan nu nog een beetje met lege handen en de actie is binnenkort.
Ook als jij zelf komt, maar zonder de jeugd, hopen wij dat z.s.m. van je te vernemen. Van belang is dat de aktie goed verloopt en de nodige aandacht krijg,; het is wellicht de LAATSTE KEER dat wij de spotlights kunnen zetten op de "afdankertjes" van de Haagse stadsboerderijen voordat in februari de gemeenteraad een oordeel over hen velt.

Bedankt voor het meedenken en misschien tot ziens!!!

Tjerk van der Veen, initiatiefnemer Zorgvoordieren.

Bron: www.zorgvoordieren.nl

Met steun van het miniVarkens.com-team

Last update: 01/11/2006