Nieuws > Dierenvriendin wil Maxima's gezinnetje
                      bij elkaar houden

Voor Maxima's biggen lijkt de toekomst er een stukje beter uit te zien. Althans... voor twee van hen.

Opnieuw is Dafne Westerhof, die eerder al in actie kwam voor het varken dat vernoemd is naar de kroonprinses, de goede lobbes te hulp geschoten. Toen zij hoorde dat de "beertjes" van de bijna 3-jarige krulstaart naar de slager dreigden te gaan, aarzelde zij geen moment en bood de gemeente Den Haag aan één van de mannetjes op te vangen op het terrein bij haar Amstelveense boerderij..

 

© 2004 miniVarkens.com

 

Om Maxima's gezinnetje bij elkaar te houden, mag het dier "van koninklijke bloede" zelf ook komen en een dochtertje meenemen

© 2004 miniVarkens.com

 

Of de gemeente Den Haag deze keer wel ingaat op Westerhof's verzoek, is twijfelachtig. Toch heeft de dierenliefhebster er alle vertrouwen in dat zij Maxima en beide kleintjes binnenkort mag verwelkomen op haar "Beloofde Varkensland". Daar mogen ze rustig oud worden, krijgen ze massages en kunnen ze heerlijk wroeten in de grond. En af en toe worden ze verwend met een appeltje. "Want alle varkens zijn gek op appels", zegt Westerhof: "Niet alleen de dieren die ik hier houd, maar ook de degenen die het een stuk minder hebben. Alleen de varkens in de bio-industrie krijgen geen appels. Niet eentje. Nooit."

Volgens Westerhof zijn er in Nederland bijna net zo veel bio-industrie varkens als mensen. "Stel dat iedereen één appel aan zo'n varken zou geven", heeft zij uitgerekend; "Dan maak je ze allemaal, voor heel even, gelukkig!"
Om die reden nodigt ze ons uit om 1 euro opzij te leggen. Als we dat allemaal doen, kunnen er straks 15 miljoen appels gekocht worden. Da's één appel voor elk varken dat in de bio-industrie leeft!

 

© 2004 miniVarkens.com

© 2004 miniVarkens.com

Op zondag 1 februari mag iedereen naar het "Beloofde Varkensland" komen om in een levensgroot spaarvarken één euro te gooien... en natuurlijk kunnen de gulle gevers op de kiek met een varken dat Dafne Westerhof redde uit de bio-industrie.
Niet zeker is of Maxima en haar twee biggen op die datum ook al in Amstelveen zijn; de gemeente Den Haag heeft nog niet gereageerd op het aanbod het trio op te vangen.

Kun je zelf niet komen, maar wil je wel meedoen met Dafne's aktie of wil je meer weten over het "Beloofde Varkensland"  

kijk dan op

www.varkensgeluk.nl
&
www.hetbeloofdevarkensland.nl

Bron: www.zorgvoordieren.nl

Met steun van het miniVarkens.com-team

Last update: 01/11/2006