Varkenskunst in de tuin van Appelscha

Charles Stephan, voorzitter van Stichting 't Gorke, varkenskunstenaar en tevens onze collega in Nederland heeft een leuk initiatief gelanceerd wat we jullie toch niet wilden onthouden.

Gedurende het weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2005 heeft hij in de Tuin van Appelscha een expositie geopend over zijn werk, o.a. bestaande uit aquarellen,
tekeningen en allerlei unieke kunstbiggetjes.
Het openingsweekend werd opgeluisterd met een koerdische muzikale begeleiding en diverse leuke activiteiten, die allen in het teken van het varken stonden.

Deze varkenskunsttentoonstelling zal de hele maand mei te zien zijn en steunt op drie thema’s:

  • Het minivarken en zijn verzorging

  • De grote varkensrassen

  • Fantasievarkens waaronder de kunstbiggetjes Lil’ pOtbellies.

 

© 2005 Charles Stephan

Maar er is ook een primeur; de muzikale verwanten van de Lil' pOtbellies, de Knorkeltjes (Aardappelzwijntjes) werden er voor het eerst getoond aan het publiek met daarnaast tekeningen en aquarellen, alles van de hand van Charles Stephan.

Er zijn gesigneerde exemplaren van zijn boek Van "Minivarken tot Grote vriend" (Zie ook in onze Rubriek > Literatuur > Nederlandstalig op deze site) beschikbaar en de mogelijkheid om sommige van zijn werken of prentbriefkaarten te kopen.

Charles, in Atelier Babi Senang

© 2005 Charles Stephan

Aan de hand van verschillende modellen toont Stephan zijn geesteskinderen: biggetjes, met de hand gemaakt en dus heel uniek, die met een speciale boodschap de wereld ingaan zoals liefde, vertrouwen, hoop en geluk. Iedere aankoop van een kunstbig betekent een opbrengst voor een goed varkensdoel naar keuze.

Natuurlijk kunnen er nog steeds opdrachten verstrekt worden aan de varkenskunstenaar voor bijvoorbeeld een varkensportret of een speciaal kunstbiggetje naar eigen keuze en idee.

Voor nadere gegevens met betrekking tot hoe, wat en waar verwijzen we naar onderstaande contactadressen.

De Tuin van Appelscha
Boerestreek 7a, 8426 BM Appelscha
Tel. Vanuit Nederland: 0516-432200 / 06-51913620
Tel. Vanuit België: +31 516-432200 / +31 6-51913620
www.detuinvanappelscha.nl

Stichting ’t Gorke & Atelier Babi Senang
www.gorke.nl
www.varkensasiel.nl
E-mail: varkenskunst@gorke.nl

Frank.
miniVarkens.com-team.

Last update: 01/11/2006