Hangbuikzwijnen in nood

Help de Bosheks & Adopteer een Trollenzwijntje.

Net over de grens van Limburg/België woont een vrouw in haar bos samen met haar ca. tachtig hangbuikzwijntjes (géén 150, zoals in eerdere artikelen werd genoemd).
Haar naam is Leny, meestal 'de Bosheks' genoemd.
Leny wordt ouder en haar gezondheid gaat achteruit. Ze heeft zoveel zwijntjes, o.a. te wijten aan het feit dat er in het verleden te pas en te onpas varkentjes werden gedropt in haar bos…
Leny zelf liet haar eigen beertjes altijd castreren.

© 2005 Charles Stephan

Door haar gezondheid kan ze niet meer voor haar al knorretjes zorgen zoals ze zelf wil, en daarom wil ze nu dolgraag zien dat haar geliefde zwijntjes een goede nieuwe thuis vinden. 19 zwijntjes mag ze houden van de wetgeving. Voor al dit is natuurlijk nog steeds geld nodig ten behoeve van o.a. : voer, aanpassingen stallen, dierenartskosten en ga zo maar door.

De geluksbiggetjes ‘de Lil’ pOtbellies’ (tenslotte ambassadeurs van het varken!) komen de hangbuikzwijntjes van Leny de Bosheks te hulp. Wil je ook de noodlijdende hangbuikzwijntjes van de Bosheks helpen? Adopteer dan een uniek Trollenzwijntje!

Voor iedereen die de Bosheks en haar tachtig hangbuikzwijnen op een originele manier wil helpen is er een nieuw initiatief gelanceerd. Er kunnen via de organisatie Hangbuikzwijnen in Nood (www.miniVarkens.com & www.gorke.nl) exclusieve Heksen- en Trollenzwijntjes (om in de 'Bosheks sfeer' te blijven) geadopteerd worden, een beetje zoals het project "Adopteer een kunstbig / Lil' pOtbellies”*. Deze Heksen- en Trollenzwijntjes zijn stuk voor stuk uniek en worden pro deo gecreëerd door de handen van Charles Stephan: ze zijn te adopteren voor een speciale prijs van € 35,00. Er is namelijk, zoals al eerder vermeld, heel wat geld nodig om Leny en haar hangbuikzwijntjes verder te helpen voor voer, dierenartskosten, juridische bijstand enz…

Enkele voorbeelden

En nog, en er zijn er nog ;-)
© 2005 Charles Stephan

Omdat we ons realiseren dat niet iedereen die wil helpen in staat is om zelf een noodlijdend zwijntje op te vangen, menen we dat dit initiatief een goede tussenstap is.
Want op deze manier krijgen mensen voor een financiële bijdrage van ten minste € 35,00 (mag natuurlijk altijd meer zijn) een uniek kunstbiggetje in hun bezit. De unieke Trollenzwijntjes zullen de wereld instappen met twee verschillende symbolen op hun bellies: een klavertje vier voor Geluk en een ankertje voor Hoop!

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Bosheks en haar knorrepotten.

Adopteer een Trollenzwijntje en u krijgt:

  • Een uniek Trollenzwijntje (kunstbig - Lil’ pOtbelly)

  • Een batik knollenzakje

  • Een certificaat van echtheid - adoptiecertificaat

  • Naamvermelding (indien gewenst) op diverse websites

  • Een nieuwsbrief ‘De Bosheks & de Trollenzwijntjes’

  • Een uitnodiging Trollenzwijntjes Adoptie-ouderdag (locatie: bos van Leny)

Doe mee aan ‘Adopteer een Trollenzwijntje’ en wordt een Hangbuikzwijn-in-Nood-redder en tevens de trotse adoptiehouder van een unieke Trollenzwijntje!

Hangbuikzwijnen in Nood is een initiatief van de Belgische organisatie miniVarkens.com & de Nederlandse Stichting `t Gorke.

Meer informatie op:

* Knollenzwijntjes (kunstbiggetjes) de Lil’ pOtbellies zijn de geestelijke kinderen van Charles Stephan, varkenskunstenaar, welke opereert vanuit het varkensatelier Babi Senang (Maleis: het gelukkige varken). Het oorspronkelijke project ‘Adopteer een kunstbig’ www.gorke.nl/kunstbig.htm werd op de derde Nationale Varkensdag zaterdag 29 mei ’04 gelanceerd.

Frank.
miniVarkens.com-team.
Charles.
Stichting 't Gorke.

Last update: 01/11/2006