Charles Stephan goes to Hollywood

Charles Stephan, voorzitter van Stichting 't Gorke, varkenskunstenaar en tevens onze collega in Nederland heeft het druk...

Hij is namelijk gevraagd om mee te werken aan de prestigieuze film "Operation Piggy Rescue, Inc.", welke gemaakt wordt door de Green Beings Global Animation Studios in Oakland (California US).

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de film iets met... varkentjes te maken. Eén van de hoofdfiguren van het filmverhaal is het blinde hangbuikbiggetje "Pj" (Potbelly junior), welke getekend wordt door onze collega Charles.

© 2006 Charles Stephan

Hieronder kunnen we je een sneak-preview geven over de eerste ontwerp- en karakterschetsen, met dank aan Charles Stephan.

© 2006 Charles Stephan

Maar niet enkel Pj wordt door Charles tot leven gewekt: ook de twee hangbuikzwijnen (beren) Riff en Chuckles zullen van zijn hand komen.

Riff (grijs) is een stoer zwijn met een klein hartje. Hij is een tot varkensvlees verworden versie van William Wallace/Braveheart (Mel Gibson), terwijl zijn zwart/wit gekleurde maatje Chuckles - wat ¨binnenpretjes¨ betekent-, de rol van beschermende 'grote broer' vol overtuiging neerzet.

De avonturen in de film zullen zich afspelen rond de controversiële thema's van een varkensrace, de problematiek van de bio- industrie en kistkalveren: serieuze onderwerpen dus die niet worden geschuwd.

Samen met zijn medespelers, het kalfje Cj en het fraaie hangbuikzwijnen duo Riff en Chuckles zal Pj de nodige moeilijkheden te overwinnen krijgen in een vluchtavontuur, geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van de Tamworth Two (Butch & Sundance Malmesbury).

 

© 2006 Charles Stephan

En verder zal Charles voor deze productie aan nog veel meer 'zwijnengebroed' gestalte geven.

En dat lijkt aardig te lukken, want wat lezen we over wat Byron Rourkacha, oprichter, teamgenoot en schrijver van 't project over Charles Stephan te zeggen heeft?

"Charles is the heart behind the art and characters of 'Operation Piggy Rescue, Inc'".

Stephan is gevraagd vanwege zijn ¨hangbuikzwijnendeskundigheid en opmerkelijke gave voor het uitbeelden van varkens¨.

Er is ook reeds een artikel verschenen in het  Amerikaanse tijdschrift "Common Ground Magazine" van de uitgever Dragonfly Village.

Je kan het volledige artikel als PDF document lezen.

Het artikel is tevens online gepubliceerd.

 

© 2006 Charles Stephan

 

Als alles meezit, zal de film in 2007 in première gaan.
Go for it Charles!

Frank,
Webmaster miniVarkens.com-team.

Last update: 01/11/2006