Leny De Bosheks: Brand in haar bos!

Leny, beter gekend als de Bosheks van Bocholt, blijft achtervolgd door het noodlot.

Na alle problemen die ze gehad heeft ivm. de gedropte dieren die ze opving, een groot aantal hobbyvarkens incluis, heeft ze nu ook nog persoonlijke pech...

Donderdag 06 april 2006, 18u06.
Webmaster Frank leest zijn e-mail en ziet er een tussenstaan met het onderwerp "Brand!!! Bij Leny.".
Even staat mijn hart stil. Het is niet waar maar het is waar: om 10u15 heeft Leny ons "netwerk" gecontacteerd door Heidi en Peter, webmasters van haar site www.debosheks.be op te bellen om kort te zeggen dat er brand uitgebroken was in haar bos.
De brandweer was toen reeds volop aan het blussen.

Nablussen en nabeschouwing

Om 11u02 hadden Heidi en Peter, een e-mail verstuurt naar de andere mensen van ons netwerk om iedereen op de hoogte te brengen, en rond de middag waren zij reeds ter plaatse.

Leny was "Out of order": de enige waardevolle spulletjes die ze had, vele vooral ook van emotionele waarde waren allemaal in rook opgegaan, samen met haar nishut waar ze deze bewaarde...

© 2006 www.debosheks.be

De brandweer heeft met man en macht gewerkt en gelukkig kunnen voorkomen dat het huisje waarin ze meestal verbleef ook in rook zou opgaan.

Zelf heeft Leny bij het zien van de brand onmiddellijk actie ondernomen: een van haar paarden uit haar stal gesleurd, daarna zelf proberen te blussen met de tuinslang maar dit was onbegonnen werk.

© 2006 www.debosheks.be

Tot overmaat van ramp is haar stroom toen uitgevallen en kon ze zelf de brandweer niet verwittigen, gelukkig heeft een behulpzame buur dat gedaan en zoals ze zelf zegt: als ze 5 minuten later waren gekomen was ook haar "huisje" opgebrand samen haar huisdieren: een geluk bij een ongeluk dat dit niet gebeurd is.

Na een tijdje had ook de pers dit nieuws vernomen, en in een mum van tijd liepen er naast de brandweermannen ook journalisten en cameramannen rond.

Klik op het logo om het TV-verslag te zien

Aangezien Leny zo aangeslagen was, kon ze het niet opbrengen om een verklaring voor tv af te leggen en heeft Heidi deze taak op haar genomen en -dat mag gezegd worden- deze klus perfect geklaard.

Het verslag welke donderdag zelf nog op TV Limburg is uitgezonden kan je nog steeds bekijken door op het logo hiernaast te klikken.

© 2006 TVL TV Limburg

De materiële schade is dan erg groot maar gelukkig zijn haar dieren (en Leny!) deze brand kunnen ontkomen; de varkens zaten in het andere deel van het bos en bleven daar ook rustig, samen met de ganzen en kippen.

Dit is de zoveelste opdoffer voor haar maar ze blijft optimistisch. Ze hoopt dan ook op de steun van zoveel mogelijk mensen voor het heropbouwen van de stallen en het opruimen van het puin.

Zodra we meer weten brengen we je uiteraard op de hoogte.

De brandweer aan het werk

© 2006 www.debosheks.be

Heidi & Peter: bedankt om zo snel Leny te kunnen bijstaan.
Leny: wees er zeker van, wij, en heel onze gemeenschap, laten je niet in de steek!

Met dank aan www.debosheks.be.

Ondertussen hebben we al een beter overzicht van wat we nodig hebben aan eerste hulp.

Leny heeft dringend nood aan bouwmaterialen om de afgebrande stallen voor de dieren zo snel mogelijk terug op te bouwen.
Financieel is het onmogelijk om dit alles aan te kopen, daarom deze vraag.

Wie kan ons helpen met dakplaten, houten balken, kortom alle mogelijke materialen om haar dieren zo snel mogelijk terug een onderdak te geven?
Dit hoeven geen nieuwe materialen zijn, alles wat nog bruikbaar is is meer dan welkom. Indien gewenst komen we deze zelf ophalen.

Neem aub zo snel mogelijk contact met ons op via
webmaster@miniVarkens.com, want dit is erg dringend. Dank!

Frank.
Webmaster miniVarkens.com-team.

Last update: 01/11/2006