Dagboek > Betsie > Deel 1

 

Zoals jullie konden lezen in de inleiding was ik op...

1 Augustus 2003

Met de motor op weg gegaan om een nestje Kunekune's te gaan bezichtigen, benieuwd als ik was kon ik die nacht haast niet slapen van de opwinding.

Daar ik het ras Kunekune voordien nog maar enkel op enkele van de zeldzame en steeds wederkerende foto's op internet gezien had kon ik me niet echt voorstellen wat ik die dag zou te zien krijgen.

De motorrit viel uitstekend mee, in 1 ruk reed ik door de hitte (+30°C) naar Zoetermeer in Nederland.
De route had ik daags voordien zorgvuldig uitgestippeld en rond 10h00 was ik ter plaatse, het zweet stond in mijn handen van de spanning :-)
 

Op weg voor 400 km

Neen dit is geen Kunekune :-)

© 2003 miniVarkens.com

De eigenaar kwam me meteen tegemoet, hij wist immers niet dat ik vandaag op bezoek kwam, dat risico had ik maar genomen!
Hij begeleidde me naar de weide/bos waar de zeug en de biggen zaten, nadien ging hij rustig verder zijn koe melken waardoor ik de kans had om enkele kiekjes te maken van de zeug met de biggen.

Nadien kregen ze van het baasje een bekertje korrels te eten waardoor ze al knorrend begonnen te smakken!!
Het viel me op dat de dieren helemaal niet schuw waren en zich makkelijk lieten strelen door me, iets wat anders bij onze Indonesische minivarkens toch wel wat anders verloopt als ze je niet kennen. Deze laatste moet je echt bijna van dag 1 wennen aan mensen.

Toen ik vroeg of ik het geltje even mocht in de armen nemen voor een foto keek de man me even onbegrijpend aan, met gefronste wenkbrauwen gaf hij de gelt in mijn armen en nam enkele foto's van ons (rare Belg zal hij gedacht hebben).

Ik voelde het direct aan, DAT varkentje zou het Onze worden :-).
Merkwaardig hoe kalm ze bleef gedurende de tijd welke ik haar oppakte, ze liet geen kick horen en spartelde zelfs niet tegen, het bewijs dat het een zeer sociaal en vriendelijk ras is die Kunekune's.

Pas nadien vertelde ik de man over mijn interesse in varkens, en over onze website waardoor hij zich waarschijnlijk al wat geruster voelde met mijn aanwezigheid :-).
Hij vertelde me over de zeldzaamheid in Nederland en België van dit ras en hoe moeilijk ze wel te verkrijgen zijn!
 

Rare Belg zullen ze wel gedacht hebben

Moeder de zeug

© 2003 miniVarkens.com

Er werd me nog een drankje aangeboden voordat ik weer naar huis vertrok, het ijs tussen ons was ondertussen al gebroken.

Ik vertelde hem dat ik daags nadien zou terugkomen om het geltje te komen afhalen en wou meteen een voorschot geven op de afgesproken prijs, maar dat bleek niet nodig....dus voordat ik terug op de motor stapte toch nog een tiental minuten naar de varkentjes gaan kijken, ik kon haast niet wachten tot de dag nadien!!

Eenmaal terug thuis plaatste ik de genomen foto's op de computer en liet mijn vrouw en de kinderen meegenieten van de Kunekune's.

Ze stemden allen in om het geltje bij onze Xena te nemen als gezelschap voor haar, de beslissing was dus genomen!
Ook de collega's webmasters kregen de kiekjes onmiddellijk toegestuurd om mee te genieten :-) en ook zij waren erg enthousiast.
 

© 2003 miniVarkens.com

Wordt vervolgd

Luc, miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006