Dagboek > Breznjew & Gorbatsjov > DAG 3 (24/01/02)

Vannacht heeft Gorbatsjov 10u uur non stop geslapen!

De hond heb ik even boven gelaten (onder protest), ik dacht: eerst even alleen in alle rust gaan kijken hoe het met ons varkentje is vandaag.

Tsiens, hier ligt nog wat...

en hier ook...

Ik zal maar zelf stofzuigen zeker?

© 2002 miniVarkens.com

Hij lag alweer helemaal in zijn slaapzak gerold, maar vandaag liet hij een knorrend geluidje horen als hij merkte dat ik binnen kwam.

Hij wou deze keer helemaal niet uit de ren komen, ook niet met een stukje brood, dus dan maar alle moed samengepakt en hem opgepakt en eruit gehaald. Natuurlijk krijsend protest! Maar hij kalmeerde vrij snel.

Naar buiten dan, de tuin in. Maar neen, niks geen behoefte te doen. Ik heb nochtans lang gewacht, maar neen is neen dus. Blijkbaar een protestdag vandaag?

Hij trippelt mooi achter me aan (krijsend, blijkbaar stap ik te snel volgens hem :-). Maar het lukt. Ik had de buitendeur gesloten, en dus stond hij voor de gesloten deur.
Dat vond hij niet leuk, in paniek liep hij de hele veranda door. Gelukkig probeerde hij snel opnieuw (toen de deur open was). Oef, binnen!
Blijkbaar beschouwt hij 'binnen' toch al als een veilige(re?) plaats.

Dan heb ik zijn bakje met eten (35 gram) voorgezet (waar hij opnieuw maar een beetje wou van eten), en dan met de hond -alleen- naar buiten.
Snuffelen waar het varkentje geweest was, een korte haast-plas en hij wou al meteen terug naar binnen, naar dat vreemde dier, daar wou hij zijn!

Breznjew wil steeds maar dichter bij Gorbatsjov, maar die vindt dat niet zo leuk en 'verdedigt' zijn voer door plots even naar hem te happen.

Grappig: de hond van +50 kg wijkt voor het varkentje van -7 kg. 't is alsof Mohamed Ali zou wijken voor mij :-)

De Duitse Dog besluit dan maar wijselijk op een afstandje toe te kijken.

Raar, die eet DAT op??

 

© 2002 miniVarkens.com

 

Na het eten begint het spelletje opnieuw: de hond wil spelen, het varkentje weet niet goed wat hij met die grote loebas aan moet...
Ze besluiten dan maar zo een metertje van elkaar te blijven, en als de hond te dichtbij komt schiet Gorbatsjov even uit. Dan weet 'de grote' het wel weer.

Maar Breznjew heeft ook wat nieuws gevonden: zijn poot proberen op Gorbatsjov te zetten, leuk, dan kan dat biggetje niet weglopen!
Dat is Gorbatsjov toch wat teveel, als hij het ziet aankomen maakt hij zich uit de voeten.

Ik probeer er allemaal minimaal tussen te komen, ze moeten het maar zelf uit'vechten'/vissen, enkel als Breznjew TE wild wordt (hij is zelf ook nog een puppy...) dan maan ik hem aan wat rustiger te worden.

Hij gaat er dan bijliggen, op een metertje van Gorbatsjov, en kruipt dan stilletjes dichter. Tot het spelletje opnieuw begint.

Waarom mag jij wel op de zetel? Wat gaan we spelen?

© 2002 miniVarkens.com

Vandaag kwam mijn vriendin langs, dat ging vlot, Gorbatsjov herkende haar duidelijk nog van de wekelijkse bezoekjes vroeger, goed zo.

In de namiddag kwam onze vriend Luc langs om aan deze site te werken: ook die herkende Gorbatsjov duidelijk onmiddellijk. Varkentjes onthouden dus blijkbaar goed mensen.

En we hebben een doorbraak gehad vandaag: in de namiddag regende het pijpestelen, maar ik ben  toch samen met Luc en Gorbatsjov naar buiten gegaan.
Ik zet hem neer en stap wat weg van hem. Hij wist niet waar hij het had: regen was duidelijk NIET leuk,  hij rent in paniek naar me toe en verschuilt zich tussen mijn benen, kruipt op mijn benen, armen, ik houd hem een tijdje in de regen in mijn armen, over hem heen gebogen, en draag hem zo naar binnen. Het ijs is duidelijk gebroken door dit -natte- toeval. Tof!

De rest van de dag brengt hij stofzuigend -terwijl de hond wikkend en wegend- door, in de late namiddag valt hij met een vriendin in slaap in... jawel, de zetel.
Hij heeft ondertussen al een andere manier gevonden om op de zetel te geraken: gewoon op het laagste deel springen (toch 40 cm hoog!)!
Ik sta er nog steeds verbaasd van dat een varken zo hoog kan springen!

Aaaah, wat is het leven zaaaaalig!..
© 2002 miniVarkens.com

's Avonds heeft hij zijn eten voor een deel opgegeten, heeft hij braaf zijn behoeften buiten gedaan en dan is hij gaan slapen in de slaapzak,in de ren.

Frank, miniVarkens.com.

                                                                              Last update: 01/11/2006