Dagboek > Breznjew & Gorbatsjov > DAG 9 (30/01/02)

Toch wel -weer- wat ongerust ben ik deze morgen gaan kijken hoe het zou zijn met het koorden-tuigje dat ik hem heb aangelaten deze nacht. Zou het niet gaan spannen zijn? Zijn pootjes vastzitten? Enz... Weer onrust voor niets eigenlijk: alles was in orde.

Alhoewel hij in de ren niets gedaan had, wou hij zijn behoeften ook niet doen in de tuin.
Dan maar naar binnen zonder... We zien wel. Misschien wil hij wel een record plaatsen ;-)

Het varkentje begint zich steeds meer te hechten aan zijn 'grote broer': hij begint hem overal te volgen, wil met hem spelen...

Wil je spelen met me?

Wat zeg je? Je laten slapen?

Niks van! Wakker worden!

© 2002 miniVarkens.com

De vredesbesprekingen met mijn tweede poes, Ravian, zijn nu blijkbaar achter de rug. Het zullen nooit de beste vrienden worden, maar ze aanvaarden elkaar.

Die 2 (hond & varken) beginnen nu ook al samen te werken tijdens het eten...

Als Breznjew een hondenbrokje laat vallen is Gorbatsjov er als de kippen bij om dat op te eten -en dat mag blijkbaar van de hond-, en Breznjew lust blijkbaar nog steeds liever het water uit de waterbak van Gorbatsjov...

Ik probeer hier paal en perk aan te stellen, want in hondeneten zit vlees, en dat mag dus niet.

Waarom is jouw eten lekkerder?

© 2002 miniVarkens.com

Eveneens is het zo dat als ik Breznjew een stuk brood geef, Gorbatsjov onmiddellijk mee in zijn mand zit om de kruimels op te knabbelen. Ik heb nog nooit zo weinig moeten stofzuigen als sinds mijn varkentje er is!

Vandaag hebben we ook 3 (grote) nieuwe stappen gezet:

  • Eerst zijn we samen met de auto gaan rijden: Breznjew op de achterbank en Gorbatsjov in de koffer van de break in zijn plastieken kist met stro, maar na 10 minuten was ie daar al uit gesprongen, over de zetel en zat hij met de hond op de achterbank...

  • Bij de dierenarts heeft hij zijn eerste inentingen gekregen (onder luid protest en vreselijk gekrijs), maar al bij al is het goed meegevallen. Ik heb hem gewoon op de arm mee binnengenomen, en dat ging deze keer goed.

  • In de late namiddag heb ik met een klein hartje (de varkentjes van Luc krijsen zich namelijk dood als ze een tuigje moeten aandoen) zijn eerste 'echte' tuigje aangedaan (een lederen hondentuigje), maar: ook dat maakte hem allemaal niet uit.
    Hij heeft er uiteindelijk de hele verdere dag mee rondgelopen en geslapen...

Slapen met tuigje?

Waar maken jullie je druk om??

© 2002 miniVarkens.com

Gorbatsjov heeft vandaag bijna 24u (!) zijn behoeften ingehouden, dat zou ik niet kunnen...

Frank, miniVarkens.com.

                                                                                  Last update: 01/11/2006