Dagboek > Breznjew & Gorbatsjov > DAG 12 (02/02/02)

Het krijsen tijdens het oppakken en naar achter brengen gaat weer beter
Een vriendin stelde voor het eens met een draagmandje te proberen: oppakken, in de mand zetten en zo naar achter brengen.

  • De eerste keer is dat niet zo goed gelukt: de bodem was te glad, en hij gleed voortdurend uit in het mandje.

  • De 2e keer heb ik er een dekentje ingezet (met wat mais, als afleiding): dat ging beter, maar hij wil er toch maar zo snel mogelijk uit.

 [Jammer genoeg zijn de fotootjes hiervan mislukt...]
 

Slapen met pa en broer...

... of alleen...

© 2002 miniVarkens.com

Ik voel me wat verloren: enerzijds zoekt hij telkens opnieuw toenadering naar mij, maar anderzijds, telkens ik hem heb (moeten) oppakken om naar achter te gaan is hij boos en neemt hij afstand. Geen processie van Echternach, eerder een patstelling...

Vandaag merkte ik op dat, als ik hem oppak aan zijn tuigje bovenaan, hij dat blijkbaar minder erg vindt  dan als je hem oppakt langs onder.
Hij hangt daar dan wel in de lucht, maar voor hem is dat -blijkbaar- minder erg dan onderaan "opgeschept" te worden. ALS je hem dan wil ondersteunen onder zijn buik, hy7y6tr4e krijst hij plots veel harder.
Raar, maar goed om weten (voor kort oppakken dan).
 

...of enkel met broer...

...Maakt niet uit: als ik maar kan slapen!

© 2002 miniVarkens.com

Ik heb hem ook voor de eerste keer 'betrapt' vandaag toen ik merkte dat hij in het hooi in zijn mand aan het wroeten was: hij wou zijn behoefte doen.
Sloef naar zijn hoofd gegooid, heel luid 'neen' geroepen, hem met tuigje en al opgepakt (krijsen!) en onmiddellijk in de tuin, op de plaats waar hij het normaal doet, neergezet.
Hij deed er onmiddellijk verder, en kwam daarna direct teruggelopen naar mij om zijn beloning te krijgen (een maiskorrel).

Vreemd eigenlijk dat DAT net nu gebeurde, want een uurtje ervoor was ik pas met hem buiten geweest en had hij beide behoeften reeds gedaan. En hij heeft ook geen diarree of zo... Een ongelukje, veronderstel ik.
Wel knap dat, van het hele huis, hij het netjes in het hooi in zijn mandje wou deponeren!

Frank, miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006