Dagboek > Breznjew & Gorbatsjov > DAG 21 (11/02/02)

Die uiercreme-beurt gisteren heeft Gorbatsjov blijkbaar goed gedaan: zijn velletje is veel zachter.
Dat gaan we meer doen!

Ik heb hem op dezelfde manier als gisteren (spanning langs boven laten voelen, geen druk langs onder) opgepakt en naar beneden gedragen, dat ging even goed als vorige keer. Dat ga ik zo meer proberen te doen. We hebben weer wat bij geleerd.

Vandaag was hij weer zo goed geluimd, dat ik besluit, onmiddellijk na het ochtendlijke plasje en kakje, te gaan wandelen.

Slapen met poes...

... of hond: no problemo!

© 2002 miniVarkens.com

Daar moest hij wel eerst een 7tal trappen naar beneden nemen (de eerste keer naar beneden!), dus dat was alweer een uitdaging.

Ik stapte de trappen af, en moedigde hem even aan en... hops, daar ging hij: trapje na trapje kwam hij naar beneden, ik stond perplex... Wie zij ook weer dat een varken geen trappen kan lopen?...

We zijn dan zo de oprit opgewandeld, en zo stilletjes de stoep op en... weg waren we.
We hebben uiteindelijk een 200m gestapt en dan teruggewandeld. Af en toe eens een maiskorreltje, maar hij wandelde flink mee. Wel viel er hier en daar wat te snuffelen.
En druk was het ook: auto's, fietsen, dat ging allemaal prima, enkel toen een bus voorbijreed schoot hij even weg, maar dat was snel vergeten.
Eigenlijk doet hij het tot op heden even goed als Breznjew, mijn Duitse Dog, die heeft ook heel snel aan de lijn leren lopen... Hopelijk blijft dat zo!

Mag ik?

Ik mag!

Zalig!!!!

© 2002 miniVarkens.com

Deze avond/nacht heb ik een oude inprentingoefening gedaan met Gorbatsjov, welke ik ooit geleerd heb van een politie-hondentrainer. Het is eigenlijk een bindingsoefening tussen baas/pup(big) die je best doet voor de pup(big) 12 weken is, en die je maar 1 maal in zijn/haar leven dient te doen.

Ze gaat als volgt:

  • Zoek een totaal vreemde plaats voor de pup(big) uit, (een bos, een park, een tuin van een vriend waar de pup(big) nog nooit geweest is), en zoek voor jezelf een plaatsje uit waar je je straks kan verstoppen

  • Begeef je met je pup(big) 's nachts (of toch zeker als het volledig duister is) aan de lijn naar die plaats.

  • Maak op een bepaald moment de lijn, het halsbandje, het tuigje los en wandel verder

  • Versnel, probeer op een bepaald moment (als de pup/big niet kijkt) je uit de voeten te maken en verdwijn

  • Wacht af

  • Als het goed gaat zal de pup(big) in totale paniek geraken en beginnen blaffen/krijsen en in paniek beginnen rond lopen

  • Reageer NIET, blijf doodstil zitten

  • De pup(big) zal zich meer dan vermoedelijk verwijderen (op zoek, in paniek) en dan weer in de buurt komen (zijn speurzin)

  • Als de pup(big) je na een 5tal minuten nog niet gevonden hebt, kom dan tevoorschijn en roep hem/haar (of misschien heeft hij je zelf gevonden: is dit echter binnen de 3 minuten, doe de oefening dan opnieuw)

  • Als het goed gegaan is zal hij/zij zal dol-enthousiast naar je toe gelopen komen: beloon hem uitbundig als nooit te voren, knuffel, geef een extra lekker hapje, en doe dit zeker enkele minuten zeer uitbundig

De bedoeling is dat de pup(big) ingeprent krijgt (door in totale paniek te geraken) dat hij STEEDS in je buurt moet blijven: WEG van de baas is akelig, vreemd, angstwekkend; BIJ de baas is het veilig.

Opmerking: ik geef deze oefening enkel ter informatie, omdat ik ze altijd (met goed resultaat) gedaan heb met mijn honden (Dobermannen, Duitse Dog...), als u ze ook wil doen doet u dat op EIGEN verantwoordelijkheid. Er is immers altijd een risico dat de pup(big) in totale paniek helemaal WEGloopt van je (zeker in een park bv., welke niet is afgesloten) en je hem kwijt bent. Ik heb dit risico altijd willen nemen, maar nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt bij u.

Bij Gorbatsjov is de oefening voorbeeldig gelopen: ik moest wel even hard rennen om hem kwijt te geraken, en de eerste keer had hij me onmiddellijk gevonden, maar de 2e keer was hij in totale paniek aan het krijsen, heen en weer, voorbij mij en terug... en na een kleine 4 minuten had hij me gevonden (op zijn geurzin). Ik heb hem beloond met uitbundige "flinke jongen", een stuk brood en veel knuffels.

Frank, miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een politie-inprentingsoefening