Dagboek > Breznjew & Gorbatsjov > DAG 22 (12/02/02)

Vandaag is Breznjew er niet, en heeft Gorbatsjov dus het hele huis voor hem, dat is alweer een tijdje geleden.
Het bevalt hem ook wel, heb ik de indruk.

Sinds de aandachtsoefening gisteren merk ik een duidelijk verschil: hij houdt mij veel meer in het oog, en als ik opsta en ergens naartoe wandel loopt hij onmiddellijk achter me aan.

Euh?

Wat is DAT voor een beest?

© 2002 miniVarkens.com

We zijn vandaag de 2x maal aan de lijn (dus niet meer in de mand) samen naar achteraan in de tuin gelopen om zijn behoeften te gaan doen, dat loopt vlot.

Daarna zijn we opnieuw gaan wandelen (dezelfde weg als gisteren, maar wat verder). Dat ging goed, maar het terugkomen was iets minder vlot: het lawaai van een bus of vrachtwagen schrikt hem nog steeds op, waardoor hij plots vooruit rent. Ik reageer er niet op (want dan zou ik hem bevestigen in zijn angst), maar stap gewoon verder en trek aan de lijn zodat hij terug naast me loopt.

Ik zag Gorbatsjov vandaag voor de eerste 'jagen' achter het rubberen been van Brezjew: hij bijt erop, geeft dan een flinke stomp ertegen met zijn neus zodat het ergens naartoe vliegt, waarop hij er onmiddellijk op af gaat, en het spelletje opnieuw begint. Leuk

Vandaag kregen we onverwacht bezoek: een goede vriendin met haar man zijn langsgekomen met hun 7 1/2 weken oude Mechelse Scheper puppie. Een goede oefening voor puppie en biggetje. In het begin was het puppietje wat onwennig, maar kwam daarna goed los. Gorbatsjov daarentegen liet het niet aan zijn hart komen, zolang Aras (de puppie) maar niet achter hem aanrende: dat vond hij niet zo leuk, dan ging hij lopen (meestal in mijn richting) en piepen.
Weer een nieuwe ervaring.

Mmm...

Baasjes & puppie

Allee vooruit, vrede!

© 2002 miniVarkens.com

Deze avond ging ik naar boven, om het bad te laten lopen, en plots hoorde ik geknor: bleek dat Gorbatsjov me probeerde te volgen en op zijn eentje de trap aan het opklauteren was. Dat deed me wel wat. Lief dier.

Ik heb hem vandaag ook eens in bad gezet (pootdiepte), maar dat vond hij toch niet zo leuk. Enfin, zodoende is hij ook eens flink nat geweest, dat is goed voor de huid heb ik me laten vertellen.

Frank, miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006