Dagboek > Xena en de 9 biggen >Dag 3

Ik maak er nu de gewoonte van om onze knorretjes om 6h00 's morgens te voederen,
zo heb ik ruim de tijd om ze uitvoerig te verzorgen.

Zoals gewoonlijk lagen de biggetjes ook vandaag tegen Xena aan. Ik vind dat ze reeds verdikt zijn. Beweging is er voldoende  in het hok;-)
 

Vandaag besliste ik om de biggen  bij te voeren (met biggenmelk) om onze Xena wat te sparen. De hele dag hangt er wel een big aan een tepel, ik hoop dat ze door de bijvoeding, de mama dan wat met rust laten...

De zak biggenmeel (kunstmatige biggenmelkpoeder) is nu in huis en de eerste flesjes werden door Marie-Jeanne klaargemaakt.Maar de biggen reageerden niet op de flesjes biggenmelk! de spenen blijken wat te dik te zijn dus maakt xena er dankbaar gebruik van om ze zelf leeg te slurpen;-)

 

© 2002 miniVarkens.com

   

Xena laat me nog steeds goed toe de biggetjes op te nemen, ik wil ze socialiseren vanaf de eerste dagen. Uit ervaring weten we dat het sociaal opvoeden van een big heel wat tijd en moeite bespaart in latere stadia.
 

© 2002 miniVarkens.com

In de dierenzaak werden speciale speentjes besteld om de biggetjes te voeden, tot dan moeten we ons behelpen met de gewone speentjes, morgen proberen we verder.

De tweede poging ging al iets vlotter, enkele durvers namen het speentje in de bek en zogen voorzichtig de eerste slokjes biggenmelk. Stilletjesaan kwamen ook de anderen kennismaken met het flesje door met hun wroetschijfje tegen het speentje te komen duwen zonder er evenwel van te willen drinken... Maar we boeken een vooruitgang.

Ik nam ook even het lichtste en het zwaarste biggetje eruit om te wegen:

  • Alle 5 de gelten zijn een stukje lichter als de beertjes

  • Het lichtste (gelt) woog vandaag 456 Gr

  • Het zwaartste (beertje) 765 Gr

De bedoeling is hen om de 2 dagen te wegen om de controle op hun gewicht bij te houden.
 

© 2002 miniVarkens.com

Luc, miniVarkens.com

Last update: 01/11/2006