Dagboek > Xena en de 9 biggen > Dag 5

Xena en de biggen zijn OK, de biggen zijn nu 17 dagen oud en beginnen zelfstandiger te worden.
Ze eten nu ook de varkensmix in kleine hoeveelheid maar de hoofdzakelijke voeding is nog steeds de moedermelk.
 

© 2002 miniVarkens.com

Ze zijn 'een fantastische ervaring' voor ons miniVarkens.com-team en voor onze kinderen.

Tijdens een opname voor de televisie werden de 9 biggen mee naar school genomen waar ze bewonderd werden door de kleuters en de kinderen van de lagere school.
De kinderen konden enkele vragen stellen; ook Gorbatsjov en Breznjew waren van de partij: hierdoor kon iedereen zien dat varkentjes sociaal zijn met mens en dier.
 

© 2002 miniVarkens.com

De biggen hebben ondertussen bijna allemaal al een nieuwe thuis gevonden waar ze binnen 4 a 5 weken naartoe zullen gaan, de selectie tussen de gegadigden ging vlot,  ik waak er wel over dat ze goed terecht komen.
Iemand die belt en zegt "ik wil een minivarken" zonder daarbij vragen te stellen over 'hoe' of 'wat' ze nodig hebben is bij mij aan het verkeerde adres. Bij deze mensen gaat het dikwijls om een impuls, en loopt het dikwijls dramatisch af voor het varken. 

Het socialiseren verloopt vlot maar hoe ouder de biggen worden hoe meer ze op voorhand weten dat ze zullen opgepakt worden: dan laten ze hun protest horen...  De meeste varkens worden nu eenmaal niet graag gepakt.
 

© 2002 miniVarkens.com

De biggetjes komen nu samen met Xena binnenshuis en slapen daar dan samen op een groot kussen onder een deken of drinken er hun buikje vol aan de moederborst.

Luc, miniVarkens.com

Last update: 01/11/2006