Dagboek > Xena en de 9 biggen > Dag 8

Deze week verliep rustig, drie biggen verlieten het  nest.

Xena heeft het nu wat rustiger en de wat zwakkere biggetjes krijgen nu de kans hun schade in te halen.
Deze week werden Xena en Porky ook ontwormd en kregen ze allemaal (ook de biggen ) een antiparasieten behandeling door middel van een wasbeurt met een oplossing van Sarnacuran. (20ml op 10 liter water)
Evt. wormen werden bestreden door Panazur 4%: een poeder dat met het eten vermengd wordt (2,5 gr per 20 kg lichaamsgewicht).
 

© 2002 miniVarkens.com

Bij het vertrek van de drie biggetjes had Xena er niet veel moeite mee, blijkbaar was het goed van de biggen en Xena regelmatig enkele uren te scheiden voor hun verzorging.
De enige die het er moeilijk mee hadden waren mijn vrouw en ik, de kinderen hielden we bewust de laatste week bij de biggen vandaan om schreiende taferelen te voorkomen.

Porky zit weer hoog met zijn hormonen (bronstijd), sinds hij gescheiden zit van Xena is hij min of meer humeurig ingesteld. Hij loopt voortdurend te knorren en is merkelijk schuwer dan  normaal!

De infraroodlamp wordt nu geleidelijk aan afgebouwd, enkel 's nachts brandt ze nog met intervals.
 

© 2002 miniVarkens.com

Eind deze week is het de beurt aan de 2 laatste beertjes om naar hun nieuwe thuis te gaan.
Dan zullen nog slechts twee geltjes bij Xena blijven tot ze sterk genoeg zijn zodat ook zij naar hun baasjes kunnen gaan.
We spraken wel af, hun de tijd te gunnen tot ze zelfstandig en sterk genoeg zijn om ze weg te halen bij Xena.
De biggen lopen nu ook regelmatig uit, ze genieten er duidelijk van hun vrije loop te hebben en knorren er nogal wat op los.

Luc, miniVarkens.com

Last update: 01/11/2006