Dagboek > Xena & Porky > Deel 5

Rond deze tijd van het jaar begin ik het varkensverblijf opnieuw winterklaar te maken, beginnende met de "grote kuis", ontsmetting van het hok, kieren en spleten worden afgedicht en de ingang wordt voorzien van een nieuwe windstopper.

De vertrekken worden extra voorzien van een dikkere laag stro en stilaan geef ik ze opnieuw hooi tussen hun voer.

Begin oktober is het ook hun beurt om ontwormd te worden, ik gebruik daarvoor Panazur + de behandeling met Sarnacuran oplossing tegen eventuele parasitaire organismen die zich tijdens de zomer konden aanbieden.

Xena heeft alweer een nieuw trucje gevonden om telkens weer opnieuw uit haar buitenloop te kunnen ontsnappen om zich tegoed te doen aan het geiten-eten en om de eieren van onze kippen te verschalken!

Vanaf de moment dat ze ons dan hoort aankomen, komt ze ons al knorrend tegemoet gewaggeld om dag te komen zeggen.
 

Ook binnenshuis laat ze het niet aan haar hartje komen en neemt ze steevast mijn plaats in de zetel in en duwt me dan net zover totdat ze lekker languit kan liggen.

© 2002 miniVarkens.com

Onze Porky voelt zich minder geneigd om binnenhuis te komen: net tot op de binnenkoer lukt wel, maar verder komt hij dan weer liever niet. Het zal wel te maken hebben doordat hij een echte beer is en zich minder sociaal aangetrokken voelt tot z'n baasjes...
 

© 2002 miniVarkens.com

De kinderen vinden het nog steeds even leuk als  in het begin en vermaken zich heel goed telkens er één van de varkentjes binnen komt.

Luc, miniVarkens.com

Last update: 01/11/2006