Dagboek > Zwoertje & Kikkoman > Deel 4

Zwoertje heeft er een vriendje bij. Het is een big uit de "Vraag en Aanbod"- rubriek op deze site, en hij heet KIKKOMAN (dat is eigenlijk een Japanse Ketjapsaus :-).
Toen we met hem thuiskwamen hebben we hem met bench en al in huis gezet en zijn toen zelf naar buiten gegaan, de big kon zo in zijn eentje de boel verkennen.

piep!!!!

wie durft me aan???

Hare Majesteit Zwoertje, in hoogsteigen persoon

Kikkoman, ook  in, euh..., eigen persoon

© 2002 miniVarkens.com

© 2002 miniVarkens.com

Na een uurtje zijn we eens gaan kijken samen met Zwoertje. De twee varkens begonnen meteen met elkaar te praten in een taal die wij niet verstaan, maar het klonk wel gezellig!
Over een weer snuffelen natuurlijk en Kikkoman even kijken of Zwoertje geen tepeltje melk voor hem had... Nee dus,wat een pech.
Na een half uurtje ging Zwoertje weer naar buiten en Kikkoman de bench weer in, even bijkomen van alle indrukken die hij had opgedaan...

Toen wij weer in de tuin zaten kwam Zwoertje wel zo vreselijk veel aandacht opeisen dat het een beetje belachelijk begon te worden.
Ze sprong tegen Rob op, kwam mij haar knuffelduwtjes geven en ging het liefst nog OP onze voeten liggen.
Een beetje bang om haar plekje te moeten afstaan was ze dus wel! We hebben haar heel erg veeeeeeel en nog veel meer aandacht gegeven: ze kreeg weer een beetje vertrouwen in haar eigen status als LIEVELINGSVARKEN.

Zeg!!!maak even plaats voor me

pfwiiieeet

Controle: waarom is jouw bed opgeruimd?

Tot ziens, pfffffttt...

© 2002 miniVarkens.com

© 2002 miniVarkens.com

Al snel nam ze Kikkoman onder haar hoede en is intussen een prima tweede moeder voor hem geworden.
Als ze genoeg heeft van zijn gezelschap lokt ze hem de drempel over mee naar buiten om zichzelf dan razendsnel om te draaien en vlug snel de deur dicht te duwen.
Big buiten Zwoertje binnen!
Wat zijn varkens toch slimme beestjes...

Meestal is ze erg op zijn gezelschap gesteld en hobbelen ze samen een beetje door de tuin. Vergeleken bij Zwoertje heeft Kikkoman wel iets weg van een apart soort cavia, maar als hij volwassen is denken we dat hij toch een centimeter of 15 groter zal zijn dan Zwoertje nu is.
Zijn ouders hebben we allebei gezien en dat zijn ook flinke varkens. Maar we wachten wel af... Voorlopig past hij nog tussen de mazen van de weide-afzetting door, dus slaapt hij nog in de bench.
Hij heeft een tuigje om met een stukje riem eraan zodat we hem makkelijker en rustig kunnen vangen als hij zijn bench in moet.

© 2002 miniVarkens.com

© 2002 miniVarkens.com © 2002 miniVarkens.com

En Zwoertje stapt elke avond nog steeds alleen door haar weitje om naar bed te gaan. Misschien geniet zij wel heel erg van haar rust, maar ik vind het toch altijd wel iets treurigs hebben als ik die dikke billen weg zie waggelen tussen de bomen door naar haar hutje.
Maar zodra Kikkoman groot genoeg is, of zo aan Zwoertje is gehecht dat hij niet meer weg van haar wil, mag ook hij de wei in.
Het lijkt ons toch voor allebei een stuk gezelliger, het zijn tenslotte kuddedieren en met zijn tweetjes ben je toch al meer kudde dan alleen.

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006