Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 5.

Zwoertje heeft al een hele poos een favoriete ligkuil die Flatco met veel moeite voor zichzelf had gegraven. Zwoertje heeft die met veel plezier ingepikt.

zeg me dat wel "een hete dag,,

Het was een hele hete dag en ik dacht dat de twee varkens wel een modderbadje zouden kunnen gebruiken...
Varkens houden van modder, dat is algemeen bekend... Dacht ik.

I
k rolde dus de tuinslang uit en liet de kuil vollopen met verkoelend water terwijl ik tegen Zwoertje stond te kletsen:"Lekker  modderbadje meidjuu, ja ja, dat wordt lekker poelen hoor."

Kikkoman: ultrasnel erbij!  
© 2002 miniVarkens.com  

Ik was er van overtuigd dat ze er met plezier in zou gaan modderen\zwoelen maar achter me hoorde ik mijn man Rob al "gemeen" grinniken.
Toen de kuil vol was  en ik omkeek snapte ik hem al.
Zwoertje stond onder de bosjes vandaan toch wel enigszins nijdig naar me te kijken met een blik die, als ik het goed begreep, betekende: "Beetje zonde van onze kuil hè mam."
Zwoertje stapte dus een beetje arrogant LANGS het modderbadje heen, met Kikkoman in haar kielzog, naar een kuil... verderop.
Na drie dagen was haar kuil droog genoeg en gingen ze er weer in liggen. Die moeite kan ik me dus voortaan ook besparen. Onze varkens houden duidelijk niet van modder, da's nu bij ons bekend.

ok, iedereen kan wel een koppijn hebben ;-)

De deur staat hier de hele dag open, dus ze gaan en staan waar en wanneer ze willen. We hebben onze big in een prachtige tijd van het jaar gekregen en Zwoertje is natuurlijk een geweldig goed vb. voor hem.

Nu even niet ok?   Open voor iedereen
© 2002 miniVarkens.com   © 2002 miniVarkens.com

Kikkoman is door de hele kudde geaccepteerd als aanhangsel van Zwoertje.
De hele dag lopen ze in elkaar's buurt en Zwoertje heeft duidelijk de leidende functie in het geheel.
Zelden zie je de een zonder de ander.
Kikkoman gaat nu dus ook mee als Zwoertje naar haar weide gaat om te slapen en bang dat hij wegloopt zijn we niet meer. Hij doet Zwoertje in alles na en heeft dezelfde plaats om zijn behoeften te doen als zij, hij heeft echt nog nooit een ongelukje in huis gehad.

We hebben hem wel laten castreren want de kleine beer deed al erg zijn best om een grote beer na te doen, en dat lukte hem al aardig. Hij had ook al de eigenaardige sterke berelucht en dat is met de castratie ook meteen verholpen.
Voor de castratie besprong hij Zwoertje nog wel eens en daardoor heeft zij zelfs twee keer een plasje (PLAS) in huis gedaan. Beide keren heb ik het zien gebeuren dus kon ik haar meteen straf geven door haar met boze stem en flink wat kracht het huis uit te werken. Het gebeurde beide keren in een week en daarna is het ook niet meer voorgekomen: gelukkig.

Een foutje is behalve MENSELIJK ook heel ZWIJNELIJK en we houden nog steeds van elkaar...

Mariska, Zwoertje and... Kikkoman

Smullen maar
© 2002 miniVarkens.com © 2002 miniVarkens.com

In de “van Looyen avondspits“ stond ze dus ook gewoon vooraan. Avondspits houdt voor de dieren vooral voedertijd in. Ieder een bak eten van zijn of haar merk en dan in recordtempo zorgen dat de hele kudde in een strikte volgorde zijn eten krijgt.
Eerst de varkens, zolang die staan te eten kunnen ze niet meesnoepen uit de hondenbakken waar de vleesbrokken in zitten.
Het blijft een sport om elke keer weer zo snel de bakken naar buitenhok, kennel, binnenhok,  huiskamer, en keuken te brengen dat ieder alleen bij zijn eigen bak kan en ieder weer zonder kleerscheuren en grote vechtpartijen zijn buikje rond krijgt.
Dan gaan bij de twee zwarte honden hun anti-gevechtspak (muilkorf) weer om en mag de hele bende weer los door tuin en huis.
Honden liggen dan her en der door de woning verspreid en de varkentjes liggen lekker op hun oranje, bijna antieke, deken.

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006