Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 10

 

Wij hebben bij de oprit een gat in de heg. Kikkoman loert daar wel eens door naar buiten, maar de varkens hadden nooit de intentie om er doorheen te stappen om op de straat te gaan kijken.

knorr knorr :-)

Tot ik een zak varkensvoer in de auto had laten staan...

De auto stond op de inrit aan de buitenkant van het hek. Het regende dat het goot dus de papieren zak bleef maar mooi in de auto staan. Toen ik ging voederen nam ik dus de maatschep mee naar de auto en daar kwam ik weer mee terug toen hij vol was.

Zwoertje wist genoeg toen ze het de tweede keer weer zag gebeuren...

Neen, dit is geen varken!

 
© 2002 miniVarkens.com  

Na de regen hadden we een kleine lekkage in de bijkeuken waar we al het dierenvoer opslaan dus het voer bleef in de auto staan. Als ik naar de auto liep zagen de varkens me dus elke keer met voer terugkomen.

Op vrijdag worden onze kinderen met de schoolbus opgehaald en ik stond dus met hen te wachten op de oprit naast de auto.

KNORRR, daar stond Zwoertje  achter me, toch het gat in de heg ontdekt!

Toen Kikkoman het gat door wilde stappen gaf ik hem met de krant een tik op de neus, hij koos gillend het hazenpad en ik heb hem niet meer in de buurt van het gat gezien.
Op tijd een juiste correctie zullen we maar zeggen!

The Kikkoman

Kikkoman, die koos het hazenpad!

© 2002 miniVarkens.com

Zwoertje heb ik het hek weer door naar de tuin gelaten en ik heb ze maar meteen in de wei gezet. We zullen nu dus echt de boel moeten gaan afspannen met schapengaas.

Het nieuwe binnenhok is nog steeds geen succes. Ik strooi er nu na hun eten (klein portie) een gedeelte van hun voedsel in, maar als ze dat op hebben gaan ze toch uitbuiken in hun eigen hokje waar eigenlijk niets meer van over is.
We gaan ze er maar met voer inlokken en dan proberen om ze op te sluiten want van de winter moeten ze toch warm en droog liggen. In plaats van stro ligt er hun oranje deken in zodat ze er toch een beetje vertrouwen in zouden krijgen. Helaas helpt het (nog) niet.

héhéhé.... erin gaan eten ok, maar slapen doe ik in m'n oude hok

Zwoertje terug in de wei...

Het nieuwe binnenhok vinden ze niet leuk

© 2002 miniVarkens.com © 2002 miniVarkens.com

In huis komen ze toch weer regelmatiger, ze krijgen hun voer binnen 's morgens en blijven dan even een tukje doen.
Zwoertje vind het zelfs prima als Sam haar stevige rug gebruikt om te landen na een paar wankele stappen. Kikkoman laat hem liever op het laatste nippertje op zijn snuit gaan door razendsnel weg te rennen als het joch aan komt stappen.
Als Sam op de grond zit is hij wel heel geïnteresseerd in het kind, maar dat zal wel komen omdat het een gul gevertje is als hij aan een bakje droge cornflakes zit.

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006