Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 14

 

Koud kouder koudst.

We hebben een extra baal stro in het varkenshok gedaan. We dachten dat de beestjes er wel blij mee zouden zijn.

Dat waren ze zeker, met veel plezier hebben ze de hele baal uit elkaar staan trekken en een mooi nest in de hondenmand gemaakt.

Met hun bek vol sleepten ze het rond.

Veel stro is een must in barre koude omstandigheden!

 

© 2002 miniVarkens.com

 

De schrale wind maakt het onprettig om buiten te zijn dus liggen ze heel veel in hun binnenhok te slapen. Wellicht heeft het ook een beetje met verveling te maken want in een bevroren grond valt er helemaal niets te wroeten.

Water geven, dat doe ik dus een keer of vijf per dag.

Ik ben zeer blij dat ik niet buitenshuis werk.

Als ze genoeg gedronken hebben giet ik de bakken nog eens vol zodat ze daar nog even mee kunnen doen.

 

5x per dag vers drinken, dank u zeer baasje!!!

© 2002 miniVarkens.com

De waterbakken bevriezen al erg snel met dit weer dus moeder blijft met kannetjes water slepen om de dorst te lessen. Het ijs doen we met heet water lossmelten en dan komt er weer vers water in.
Het kannetje vullen we meteen weer met water en zetten het dan naast de verwarming zodat het volgende rondje water niet erg koud is. Ze kunnen een bakje lauw water wel waarderen en slobberen er telkens goed van.

Als ik aan kom om te voeren kijken ze eerst voorzichtig vanuit hun hokje of er wel iets lekkers aankomt want alleen voor een aai en een beetje gezelschap komen ze nu echt het stro niet uit.

Van de week kwam ik aanlopen met iets lekkers en Kikkoman kwam al vlot het hokje uitrennen. Normaal gesproken volgt Zwoertje meteen .

Dit keer geen Zwoertje dus ik voelde m’n hart al naar m’n keel schieten. Ik begon te roepen… Geen Zwoertje te bekennen. In gedachten zag ik haar al dood in haar mand liggen dus paniekerig rende ik, al schreeuwend inmiddels, naar het hok.
Daar keken twee varkensoogjes me aan met een blik van: ”Geen paniek, haal m’n mand voor de ingang vandaan dan kan ik eruit."
Natuurlijk snapte ze niet dat dat veel sneller gaat als ze eerst met haar dikke billen uit de mand zou gaan, dus het kostte even tijd en een goed gesprek voordat ze naar de worteltjes en boterhammen kon. Ze rende richting snoepplaats en daar zag ze net het laatste stuk wortel bij Kikkoman naar binnenschuiven.  

Zwoertje liet zich zoeken!!!

;-)

© 2002 miniVarkens.com

Nijdig gaf ze hem een flinke por. Gelukkig ben ik de moeilijkste niet en ben ik wat andere wortels en een boterham voor haar gaan halen.

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006