miniVarkens.com > Zwoertje & Kikkoman, Deel 20

 

Soms loopt het allemaal net even anders dan je wilt. Het stond allemaal strak op het programma hoe de dag zou verlopen. Joggingbroek aan, hondjes uitlaten, kinderen voederen/ verzorgen en in de schoolbus helpen, varkensvoer halen het was echt op, varkens voeren naar de weide brengen, dan douchen aankleden en het huis weer veranderen van een slagveld naar een gezellig en proper woninkje.

Mooie Villa heb je daar !!!

 

in de weide!!!

 

© 2003 miniVarkens.com


De telefoon ging en de planning viel in duigen, het paard van een kennis was in de weide gaan liggen en kon niet meer overeind. Het beestje heeft hoefbeslag( veel pijn aan de hoefjes dus). Rap in joggingbroek kinderen in de bus en richting paardje gereden.
Het paard was niet overeind te sjouwen maar ik zou om 11 uur terug gaan om nog eens bij het beestje te gaan kijken.
Ik heb thuis de varkens brood gegeven en dat vonden ze lekker!!!!! Om 11 uur stond ik dus weer in de wei en daar hebben we het paard verzorgd zover het mogelijk was(-dekens eronder en erover, drinken gegeven, van de ene op de andere zijde gerold-) tot twee uur. Toen ik weer naar huis reed had ik geen eurootjes bij me dus kon ik nog geen voer halen. drie uur kinderen uit school halen en weer richting paardje.
 

Zwoertje en Kikkoman op wandel

knorr knorr

© 2003 miniVarkens.com


Al met al  een drukke chaos op een dag dat ik er om 7 uur achter kwam dat de varkens nog geen voer hadden, het paardje stond gelukkig weer op 2 maal 2 beentjes in de stal op een dikke laag stro en ver uit de buurt van nieuwsgierige betweters die het beest al  vreselijk zwaar verwaarloosd vonden, en dikke kritiek mijn kant opstrooiden.

Thuisgekomen haalde ik de varkens uit de wei die al hard stonden te krijsen om een bak voer maar....... ik had alleen twee kilo wortels voor ze kunnen vinden. Die had ik dus in de ren gestrooid, het voer eten ze altijd in de schuur. Ze renden hard door de tuin, de ren in, en toen de schuur in richting schuur en voerbakken. Ze keken lelijk op hun neus want die was LEEG. Ik riep ze naar de wortels en ze kwamen weer de schuur uit. Blij waren ze niet met de wortels, ze stonden echt te kijken op een portie brokken. Toen ze merkte dat er echt niets beters te halen hadden aten ze ze wel op maar het was niet van harte.
 

Kiss Kiss Kiss

 

een dikke smakkert :-)

 

© 2003 miniVarkens.com


Ipv een ochtenddouche heb ik mijn joggingbroek pas 's avonds om 8 uur kunnen verwisselen voor een warme pyama en een dikke ochtendjas want was toch zeer verkleumd van het weilandavontuur afgekomen.  

Vanmorgen was het dus vroeg opstaan om zo snel mogelijk een zak voer te halen en de beestjes weer tevreden aan de voerbak te krijgen.Erg snel loop ik vandaag niet....Ik heb toch een SPIERPIJN in mijn benen van dat paardheffen en de koude wind in de wei. Maar het paardje staat nog recht in de stal, we hopen op voorspoedige beterschap voor CHIPPY!


Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006