miniVarkens.com > Zwoertje & Kikkoman, Deel 21

 

Zwoertje en Kikkoman verblijven nu weer dag en nacht in de weide, en dat bevalt ze prima. Hun manden met stro staan weer in hun hokje.
 

Zwoertje in de weide

slurp!!!

 

© 2003 miniVarkens.com

 


De voerbakken verhuisden richting wei. In het begin stonden ze om een uur of vier in de middag klaar voor het hek omdat ze gewend waren er dan uitgehaald te worden om terug naar hun ren gebracht te worden.
Nu staan de slimmeriken al klaar achter hun voerbakken te wachten tot dat deze gevuld worden.

Ze krijgen niet meer zoveel voer als in de winter, toen hadden ze wel iets extra voer en speklaagje nodig om zich warm te kunnen houden. Nu de temperaturen weer stukken hoger liggen begonnen ze echt te dik te worden naar mijn idee.
Elke dag dus een paar grammetjes minder zodat ze niet te hard schrikken van de kleinere hoeveelheid. Het gaat goed op deze manier.
Na het eten verdwijnt Zwoertje altijd haar hokje in om een beetje te rusten na de maaltijd, Kikkoman blijft zoeken naar een verloren brokje tot hij het laatste kruimeltje gevonden heeft.

het staat hier zwart op wit :-)

 

dag lieve varkentjes

 

© 2003 miniVarkens.com

Kikkoman is de hele dag bezig met wroeten in de weide en lekker eten wat hij in de grond vind. De hele weide is nu een grote wroetbak geworden en Kikkoman heeft er reuzeplezier van.

in de varkensiglo

Byeee!!!!

© 2003 miniVarkens.com


Zwoertje is een echte zonneaanbidster, ze ligt als de zon schijnt lekker met haar rug tegen het hek aan en laat zich heerlijk opwarmen. Ze komt soms overeind als ze denkt dat er iets te eten aankomt maar meestal wacht ze wel met opstaan tot de zon van haar favoriete ligplaats is verdwenen. Gelukkig heeft de zon zich al een flinke poos best wel veel laten zien dus ze heeft veel kunnen genieten.

 

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

 

Last update: 01/11/2006