miniVarkens.com > Zwoertje & Kikkoman, Deel 22

 

De varkens hebben genoten van het prachtige weer van de laatste tijd. Tegen het hek hebben ze een prachtige kuil gewroet waar Zwoertje de hele dag in kan liggen bakken. Kikkoman ligt achter haar en bakt lekker mee. Liters water draaien ze erdoor en we hebben hun drinkbakken maar verwisseld voor een afwasteiltje, die moet wel een beetje klem gezet worden anders duwen ze hem tijdens het drinken zo scheef dat hij meteen leegloopt. Ik heb in de warme tijd zo een 15 liter water per dag bij de diertjes gebracht en telkens vinden ze een frisse bak weer lekker.
 

De twee kleine honden vermaken zich een poosje in de wei en ik probeer intussen de nieuwste aanwinst ook bij de varkens te introduceren. Ik moet bekennen dat dat absoluut niet gemakkelijk verloopt.

Twee kleine honden?

 

© 2003 miniVarkens.com

 

Als ik in de morgen met de kleine honden in mijn kielzog ga voeren krijgen ze de eerste bak water, Zwoertje vind zichzelf absoluut de baas en geeft Kikkoman een flinke por als hij te vroeg bij de bak komt.
 

zonder te bewegen :-)

Kikkoman lekker gegeten

© 2003 miniVarkens.com

© 2003 miniVarkens.com


Amie is een jonge hond van 5 maanden met een start die nou niet bepaald hondvriendelijk is te noemen. Daardoor is zo vreselijk bangig en laat zich makkelijk wegjagen door de twee varkens. Die maken daar absoluut misbruik van en proberen haar zelfs te bijten. Bij de andere honden proberen ze soms een por uit te delen maar aangezien die daar totaal niet op reageren geven de varkens het al snel op. Ze laten de honden dan zelfs uit hun bak voer eten.  

Van de week hadden de twee een zeer goede dag. De zon had de hele dag lekker geschenen, ze hadden heerlijk lui liggen dutten in de zon. Ik zou die avond naar de hondentraining vertrekken dus de varkens kregen wat vroegen hun bak brokken. Nu het langer licht blijft voer ik ook later omdat ze na het eten altijd meteen hun hok induiken en dat vind ik zonde van het mooie weer. Rond 7 uur krijgen ze nu hun bak, maar nu was het dus om 5 uur.
 

Rob zag dus geen leven maar wierp toch de brokken maar in de bakken. En ja...... dat geluid kennen ze maar al te goed. In de hoefjes en binnen geen tijd stonden ze te smikkelen van een bak extra voer.

 

eten al volonte!!!

 

© 2003 miniVarkens.com


Door een kleine communicatiefout was het Rob ontgaan dat ze al gegeten hadden, en die toog dus om 7 uur met voerbak en kannetje water naar de wei. Normaal gesproken staan de varkens al knorrend en heen en weer schommelend te wachten maar dit keer bleven ze mooi liggen waar ze lagen. De baas komt wel vaker in hun ogen nodeloos de wei in. Met gereedschap om de hekken te controleren, met een grasmaaier om de laatste restjes gras te maaien.  

't Zijn toch ook net kinderen!!!!!

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com
 

 

Last update: 01/11/2006