miniVarkens.com > Zwoertje & Kikkoman, Deel 23

 

Het viel me ineens weer op dat de beide varkentjes weer flink dik aan het worden waren. Ik ben wat minder gaan voeren maar ook dat leek niet te helpen, toen het voer ipv in de bakjes maar door het weitje gestrooid maar ook dat liet geen resultaten zien.

Ze komen weer elke dag het weitje in dus ze hebben de hele tuin en het huis weer tot hun beschikking als ze willen.

Genoeg beweging en weinig voer en nog bleven ze te dik en te rond.
 

Samen in de weide.

Rond als een tonnetje :-)

© 2003 miniVarkens.com © 2003 miniVarkens.com


Het kon echt niet zijn van het eten wat ik hun gaf........iemand moest dus bijvoederen zonder dat ik het wist. Rob niet, de kinderen mogen niet zonder toezicht voederen en die houden zich daar netjes aan.

Het moesten dus vreemde mensen zijn.

En inderdaad, de buurvrouw vind het zo zonde om de prachtige aardappelschillen weg te gooien, en de restjes groenten VLEES en brood, en och als er taart over is lusten de varkens dat ook wel erg graag. Nu het mooi weer is en haar tuin is niet meer modderig waagt ze zich naar achteren om daar de boel over het hek te gooien en te bekijken hoe hongerig die arme twee zich op het voedsel werpen.....ze vechten er zelfs om.

Ik heb buurvrouw maar even met vriendelijke glimlach verteld dat de varkens echt alleen hun eigen brokjes mogen hebben omdat ze anders heel erg ziek kunnen worden en zelfs dood kunnen gaan.

Daar schrok ze toch wel van. We hebben de afspraak gemaakt dat ze nu de restjes eten maar in de compostbak gooit, oud fruit hangt ze nu in een tasje aan het hek zodat ik het mee naar achter kan nemen als ik ga voeren.

 

Stoeien is het ideale diéét

Steeds maar eten!!!

© 2003 miniVarkens.com © 2003 miniVarkens.com


Was buurvrouw de enige "schuldige"???????? Nee, niet echt. We krijgen hier heel erg vaak bezoek van de kipjes van de andere buren. Ik heb daar absoluut geen hekel aan, ik hou wel van kipjes, dus doe ik ook geen moeite om de diertjes te weren. De diertjes voelden zich hier op een bepaald moment zo op hun gemak dat ze ook de eitjes hier kwamen leggen. Het viel me al op als de varkens uit het weitje kwamen, dat ze meteen een bepaalde hoek indoken. Tja toen ik ging kijken wat ze daar deden zag ik al snel een feestmaal aan eitjes liggen.

Onze jongste hond Amy had haar eigen menu samengesteld en was begonnen een kip te vermoorden, och arme wat zag het kipje eruit, ze leefde nog wel maar daar was alles mee gezegd.

Nu hebben we de afscheiding maar goed nagekeken en als het goed is het gat gevonden waardoor de kippen hierheen de tuin in kunnen komen. Het is jammer voor Zwoertje en Kikkoman maar ook het eierenmaal is verleden tijd . 

Laat ik iedereen via dit verhaal nog maar eens op het hart drukken dat veel mensen nog steeds denken dat varkentjes alles mogen eten. Als miniVarkens-site lezers weten we wel dat etensresten taboe zijn, dat vlees zelfs grote zonde is en de schillen dikmakers zijn. Maar laat dit vooral ook andere mensen weten die bij je diertjes kunnen komen.Hang als ze langs een doorgangsweg berblijven desnoods een bordje op met een waarschuwing dat ze niet mogen voederen!!!!!!!!! 

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com
 

Last update: 01/11/2006