Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 24

 

We hebben de laatste tijd nogal wat pech gehad met onze dieren. Pech is nog maar een klein woordje voor de ellende die we gehad hebben hier.

We hadden een pup uit het asiel gekocht, onze Amy, die bleek schurft te hebben en alle andere honden aangestoken natuurlijk. Tot overmaat van ramp is het diertje uitgebroken en doodgereden.

Daarna is onze pup Fannie gekomen, we hebben haar 10 dagen gehad en na drie dierenartsbezoeken en intensieve verzorging is ze toen overleden. Ze had een maag-en darm ontsteking, wat voor een pup al vaak niet te overleven is, met de extreme hitte van de dagen die ze hier was was het zo gebeurd met het diertje.

Nu is onze Indi binnen gekomen. Een wolfachtig hondje met de moed van een schaap.

Knorr....

Met de borstel de hoogte in :-)

© 2002 miniVarkens.com 

Ik dacht de varkens los door de tuin te laten lopen en Indi ook. Ze zouden elkaar dan vanzelf tegenkomen en dan zou ik wel zien wat er zou gaan gebeuren. Indi leek me niet bepaald een hond die meteen bovenop de varkens zou duiken om ze als vers vlees te verslinden.

Toen de varkensweide openging was de eerste spurt van Zwoertje richting keuken. Via de andere kant van de garage bereikten we deze vrijwel gelijk. Indi kwam onder de bomen vandaan toen ze mij zag lopen en stoof op me af.  Zwoertje zag haar aankomen en dook er meteen opaf. Haar borstel haartjes overeind en het staartje in de lucht.

Indi was al veel dieren gewend maar van deze dame schrok ze ongelooflijk en ze rende er jankend met de staart tussen de benen vandoor. Zwoertje heeft haar nog een poosje achterna gezeten en zo leerde Indi een wijze les "Eet nooit vlees wat nog niet geslacht is". Later heeft ze nog een poging gedaan om Zwoertje van achter langzaam en voorzichtig te benaderen, maar ook dat had Zwoertje al vlug door, haar borsteltje weer overeind, en ze deed weer een uitval naar de hond.  Indi ging er weer gillend vandoor.

"Eet nooit vlees wat nog niet geslacht is"

Indi ging er weer gillend vandoor.

© 2002 miniVarkens.com 

Ik ben toen op mijn knieen bij het varken gaan zitten en liet de hond komen. Ze durfden niet dicht bij elkaar te komen maar ik kon ze wel tegelijk aaien. Zwoertje bleef de houding aannemen om aan te vallen en Indi bleef met de staart laag in een vrij onderdanige houding staan.

Later op de dag lag de hond in huis en kwam Zwoertje binnenwandelen met Kikkoman in haar kielzog. Kikkoman is een afwachtend kereltje dus die bleef in de keuken staan. Zwoertje trippelde al loerend naar de nieuwe indringer naar het dekentje en ging brutaal liggen. Indi bleef ook op haar plaatsje liggen toen Zwoertje langsliep en toen het varken gepasseerd was is ze maar zo ver mogelijk uit de buurt gaan liggen.

 Met Kikkoman heeft ze wijselijk maar geen kennis proberen te maken.

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006