Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 25

 

De varkens hebben de laatste tijd veeeeeeel te weinig aandacht gekregen en dat hebben we gemerkt. We hadden een hele zieke hond en die slokte al onze aandacht en energie op. De arme pup had een maag-en darminfectie, ontstaan door een virus wat hier in huis bleek te hangen. Waarschijnlijk heeft onze vorige hond (pup Fannie) dit hier in huis gebracht en een van onze oudere honden drager gemaakt. De oudere honden hebben er een goede weerstand tegen, maar de arme pup is ook ziek geworden.

6 dagen lang zijn we elke dag met het beestje naar de dierenarts gegaan. Twee maal per dag gaven we haar haar injecties zelf (steeds 6) en 4 dagen heeft ze elke dag aan het infuus gemoeten voor een uurtje of 3 a 4. We hebben gekozen om haar thuis te verzorgen zodat zij zo weinig mogelijk stress zou krijgen van een vreemde omgeving.

Toen we de moed al opgaven dat dit beestje het zou redden, is ze toch wonderwel gaan eten en drinken. Ze is vanaf toen ook beginnen te beteren. We hadden het echt niet meer verwacht en waren o zo blij.

Lekker kuieren

Varken met hond

© 2003 miniVarkens.com 

De varkens hebben de hele week dus helemaal alleen in hun weitje gezeten en dat vond vooral Zwoertje niet leuk!! Wij hadden onze aandacht bij de zieke hond en ook om zoveel mogelijk stress en infectiegevaar te vermijden bij de zieke hond was het toch echt even noodzakelijk om ze te scheiden van elkaar..

Zwoertje trok al vlot haar eigen plan en had binnen een paar dagen een ontsnappingsroute gemaakt langs een weidepaal waar het gaas aan elkaar verbonden is. De eerste keer was ze nog gemakkelijk terug te lokken met wat eten maar dat had ze gauw door. Ze trapte er niet meer in, maar bleef lekker door de tuin scharrelen.Toen het tegen varkensbedtijd was kuierde ze terug naar de wei en ging daar voor het hek staan wachten tot ze weer naar binnen mocht. Het duurde even voordat we de ontsnappingsroute hadden ontdekt maar toch is ze er nog 4 keer uitgekomen. Dan haalde we Kikkoman ook de tuin in en hebben de huisdeur dichtgehouden zodat ze toch niet bij de hond konden komen. Als het hondje naar buiten moest voor een plas, dan strooiden we wat brood verderop zodat de varkens daar hun aandacht aan besteedden en niet aan de zieke INDI. De hond is weer opgeknapt, het hek is weer varkensproof, dus nu bepalen wij baasjes weer hoelang  en wanneer de dieren de tuin in mogen.

Hmm...hier ligt nog wat eten :-)

Het schurende minivarken

© 2003 miniVarkens.com

Met het warme weer was dat niet zo heel erg vaak. In hun wei is het eigenlijk het koelst omdat daar veel bomen staan. Een modderbadje vinden ze niets, een zeil met water kijken ze niet naar om maar wat ze wel heerlijk vonden??

Helemaal achterin de wei liggen heel veel dode bladeren(de achterkant van de wei grenst aan het bos waar de zon eigenlijk nooit op staat). Het is daar altijd een beetje vochtig in die bladeren zonder dat ze echt gaan broeien. Elke dag gooide ik daar een paar emmers water overheen en de twee hadden een prachtig spel in koele vochtige bladeren. Wroeten opgooien en er lekker in dutten zonder plakkende modder aan hun lijf.  

Geen modderbad maar een bladerbad!!!!!!!

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006