Dagboek > Zwoertje & Kikkoman, Deel 32.

Als ik uit bad kom is het al donker buiten. Niemand is op het geweldige idee gekomen om de varkens eens een bak water en wat te drinken te geven. Ik spring dus zelf maar in mijn schoenen die ik vanmiddag nog zo netjes zuiver had gemaakt en vul de bak met het laatste voer voor de knorretjes, in de emmer doe ik lauw warm water wat Zwoertje zo kan waarderen als het wat kouder is.

Voor dat ik de deur uitstap staan de vijf honden al klaar om mee naar de wei te denderen. Als ze zien welk een weer het is buiten bedenken de beesten zich maar en draaien zich met nog een laatste blik van medelijden naar mij toe om. Flauw stelletje.

Van INDI kan ik het echter niet waarderen en die werk ik met een lichte dwang mee naar buiten. Ik weet dat ze moe is en ik weet dat ze gisteren mee uit wandelen is gegaan, wat eigenlijk nog een beetje erg zwaar voor haar was.

© 2003 miniVarkens.com - Indi op uitkijk

 

Indi op uitkijk

 

© 2003 miniVarkens.com

Ze is een aantal maanden geleden heel heel erg ziek geweest en daarvan is ze nog steeds herstellende en nog heel erg lang moe na een matige inspanning. Als ze ziet dat ze als enige meegaat, is de vermoeidheid vlot over. Vrolijk loopt ze met me mee naar achteren maar blijft achter het hek staan als ik erover stap. De varkens hebben me niet aan horen komen. Ik roep INDI over het hek en ze komt braaf aanspringen: "Ga Zwoertje eens halen, ga Kikki eens halen." en ze stuift de wei door en de varkens schieten het hok uit.

INDI begeleid ze met luid gekef. Als de varkens de voerbakken leegeten blijft ze op gepaste afstand toekijken, wetend dat de twee niet bereid zijn hun voer met haar te delen.

© 2003 miniVarkens.com - Lekkere appel !!

Na het eten duwt Zwoertje me bijna omver als ze tegen me opspringt om mijn zak eens goed na te speuren op wat lekkers.

De stukjes appel zijn al gauw gevonden en drie snoeten kijken hoopvol op en wachten op een hapje.

Lekkere appel!!

 

© 2003 miniVarkens.com

 

Om de beurt krijgen ze een stukje en als de varkens zien dat het op is gaan ze op hun gemak richting slaaphok. Halverwege de wei keert Zwoertje vliegensvlug om en rent richting waterbak. Dat beest heeft altijd trek in een warm watertje, daar hoeft ze geen dorst voor te hebben. Kikkoman blijft een beetje sullig op zijn plek staan en als Zwoertje uitgedronken is voegt ze zich weer bij hem. Samen gaan ze verder richting hok, Zwoertje voorop en Kikkoman achteraan. Ik hoor ze nog wat ritselen in het stro en dan is het stil.

Ik verzamel emmer en bak en neem de voerbakjes ook mee om weer uit te boenen, zet de spullen over het hek en til INDI over het hek.

Morgenvroeg naar de winkel om voer te halen, of misschien hebben ze wel geluk en krijgen ze een keer brood met karnemelk. Het is tenslotte bijna Nieuwjaar!!

Mariska Van Looyen & miniVarkens.com.

Last update: 01/11/2006