Welkom > Denk na................

Een varken is geen hond.
Tot spijt van wie het benijdt, maar een varken is geen hond. Wat men je ook moge vertellen.

Een varken hoeft ook geen hond te zijn.

Een varken is een varken.
Een prachtig dier, met zijn eigenschappen, zijn kunnen, zijn gebreken.

Een varken wil varken zijn, net zoals een hond hond wil zijn.

Dit aanvaarden maakt het verschil tussen beide dieren die je hiernaast afgebeeld ziet (ga met je muis over de tekening).
Een dier dat eindigt... in een asiel... (of nog erger: slachthuis..), of een gelukzalig glimlachend varkentje.

© 2002 Marijke S.

Een minivarkentje houden is, na o.a. de USA en Nederland, ook in België normaal geworden. Tot spijt van vele varkentjes, die... uiteindelijk via het slachthuis hun Endlösung (eindbestemming) vinden.
Vele mensen kopen een minivarkentje in een opwelling (denk bv. aan het gebruik in sommige streken om een biggetje als geschenk te geven voor een huwelijk!), maar denken niet na over de consequenties.

Een minivarken is klein t.o.v. van een zogenaamd "vleesvarken" (tot 300 kg): 30 tot 75/80 kg, maar toch ruim groter dan bv. een konijn of een kat. Een Labrador hond wordt dikwijls als vb. genomen om een gemiddeld hobbyarken te typeren.

Anderen denken 'een varken is intelligenter dan een hond, dus dat zal wel gelijkaardig op te voeden zijn': ook die vlieger gaat niet helemaal op.

Een vb.: de meeste varkens worden NIET graag opgepakt. Dat heeft te maken met hun natuur: zij zijn een prooi, een hond (bv.) is een jager.

Varkens leer je ook weinig met "straffen", maar, meer nog dan met een hond, vooral met 'belonen'. En zo zijn er nog opmerkelijke verschillen, waarover op deze site meer.

Deze site wil mensen informatie geven over minivarkentjes, en hen zodoende ook laten nadenken...

Last update: 01/11/2006